Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

Przepis na polewę czekoladową sprawdza się w przypadku zarówno ciasteczek, pierniczków czy ciast. Receptura jest bardzo prosta i bardzo szybka w przygotowaniu.

składniki na polewę czekoladową:

2 łyżki kakao

1 szkl. cukru pudru

60 ml wrzątku

1 opakowanie cukru waniliowego

wykonanie:

Do miski wlać wrzątek oraz dodać kakao, cukier puder i cukier waniliowy. Całość energicznie mieszać, aby składniki się dobrze połączyły.

Polewa czekoladowa jest dość gęsta, ale również szybko zastyga. Dobrze mieć obok przygotowaną ciepłą wodę, którą można dolać do polewy gdyby szybko zastygła, zdarza się to głównie przy dekorowaniu ciasteczek czy pierniczków.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *