Koktajl kapuściany

Koktajl kapuściany

Zdaję sobie sprawę, że koktajl kapuściany może nie mieć wielkiego grona zwolenników, jego smak powiedzmy sobie szczerze jest mocno wymagający. Zaletą koktajlu kapuścianego jest oczyszczenie organizmu z toksyn, a tym samym odtrucie organizmu. Koktajl kapuściany to pigułka piękna w naturalnym wydaniu.

składniki na koktajl kapuściany:

na dwa koktajle

1/3 główki małej kapusty

4 łodygi selera naciowego

1 duże zielone jabłko

kilka liści jarmużu lub zielonej natki pietruszki

1 zielony ogórek

0,5 szklanki zimnej herbaty zielonej

wykonanie:

Kapustę, seler naciowy oraz jarmuż trzeba dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Natomiast jabłko pozbawiam tylko gniazd nasiennych i dokładnie szoruję skórkę jabłka.

kokyajl kapuścianyJabłko trzeba pokroić w drobniejszą kostkę wraz ze skórką (ma dużo błonnika), liście kapusty siekam, a twardy środek wyrzucam. Łodygi selera również dobrze jest pokroić w mniejsze kawałki. Ogórka wystarczy umyć i również pokroić w mniejsze kawałki.

Na dno koktajlera wsypuję jabłko i ogórka w kawałkach, na nie seler naciowy. Wszystko przykrywam kapustą i jarmużem. Całość trzeba dokładnie zmiksować, aby nie było grudek. Koktajl najlepiej jest spożyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ kiedy go odstawimy zacznie się rozwarstwiać i ciemnieć.

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *