Cukier cynamonowy

Cukier cynamonowy

Cukier cynamonowy to doskonały składnik,

który sprawdza się zarówno w ciastach, ciasteczkach,

babeczkach oraz deserach.

Wystarczy kilka składników by uzyskać niesamowity aromatyczny

cukier pachnący cynamonem.

Nie każdy wie, ale cynamon obniża poziom cukru we krwi 😀 .

składniki na cukier cynamonowy:

500 g cukru pudru

1 laska cynamonu

wykonanie:

cukier cynamonowyCukier cynamonowy robimy w bardzo podobny sposób jak w przypadku cukru waniliowego.

Do wykonania cukru cynamonowego możemy użyć zarówno cukru drobnego kryształu, jak i cukru trzcinowego. Jakikolwiek cukier użyjemy musimy go zmielić w młynku na cukier puder.

1/2 laski cynamonu ścieramy na drobnej tarce i mieszamy z cukrem pudrem. Do słoika wsypujemy połowę wykonanego cukru, wkładamy pozostałą laskę cynamonu i przykrywamy pozostałym cukrem pudrem.

Słoik z cukrem cynamonowy odstawiamy na 3 dni.

 



1 thought on “Cukier cynamonowy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *